NYHETER

Är du säkrad?

InSafe är ett system som uppfyller alla krav på säker kanylhantering enligt AFS 2005:7 och AFS 2012:7.

Den stabila injektionssprutan är självaspirerande och har en skyddshylsa som tillsammans med kanylbehållare helt eliminerar kontakt med kanylen. Skyddshylsan som förs över kanylen innan och efter injektion låses med ett enkelt handgrepp, lika enkelt är det att lägga i en ny ampull om det krävs mer bedövning.

De kanyler som redan används på kliniken passar till systemet, och avfallet är inte mycket mer än det som är idag. Nyckeln sitter i den lilla engångs adaptern som man sätter på injektionssprutan där man som vanligt skruvar fast sin kanyl.

Demofilm

Insafe infoblad

Dubbelsidig nyhet - Calasept Spolkanyl

Nordiska Dental vidareutvecklar sitt sortiment med spolkanyler för rotkanaler. De dubbla öppningar på sidan av kanylen ger ett bra flöde av spolvätskan och den trubbiga stängda tippen skyddar apex. Luer lock fattningen passar till de flesta engångssprutor. Kanylen ligger sterilförpackad och finns i två storlekar- 27G och 30G.

Rent och fräscht - Philips Sonicare

Philips Sonicare DiamondClean är den nyaste tandborste från Philips. Med hjälp av den soniska rörelsen tar den effektivt bort plack och beläggningar samtidigt som den är skonsam mot tandköttet. Det dynamiska flödet för in tandkräm och vatten in approximalrummet.
Philips Sonicare AirFloss är den andra stora nyheten som gör rent mellan tänderna med hjälp av vatten och luft. Den hjälper de patienter som inte använder tandtråd eller andra hjälpmedel för att hålla rent mellan tänderna. Den tar ca 30 sekunder att använda och det har visat sig att många tycker det är enklare att göra en rutin av att använda AirFloss än att använda tandtråd.

Tillsammans är Philips Sonicare DiamondClean och Sonicare AirFloss en oslagbar kombination för dina patienters munhälsa!

www.philips.com/tandvard

En bländande nyhet - Philips ZOOM

Nu är DAB Dental exklusiv återförsäljare av hela bleknings sortimentet från Philips Zoom. Systemet har produkter för alla patienters önskemål oavsett om det är för hemmablekning eller klinikblekning. DayWhite och NiteWhite är för patienten som föredrar att i lugn och ro göra behandlingen hemma.
Den unika Relief ACP gel innehåller både fluor och kaliumnitrat minskar eventuell sensibilteten i samband en behandling.

DayWhite, NiteWhite och ZOOM klinikblekning är ett komplett sortiment för tandblekning både på kliniken och hemmablekning. Den nya ZOOM! WhiteSpeed har LED teknologi som inte avger någon värme och har en brinntid på 50 000 timmar. Om du idag har en ZOOM! lampa av annan modell kan du enkelt uppgradera med hjälp av ett utbyteskit.

Ett rent samvete är den bästa sovkudden, eller?

Som återförsäljare av Tempurs dentalkuddar kan vi också erbjuda hela Tempurs övriga sortiment. Behöver klinikens vilorum en ny säng eller en bekväm svankkudde till kontorsstolen?
På Tempurs hemsida kan du titta på det övriga sortiment som de tillhandahåller, kontakta sedan vår kundtjänst för akutella priser och leverenstider.
Klicka på bilden nedan så kommer du direkt till Tempurs hemsida!

EXA´lence från GC

Nästa generations hydrofila avtrycksmaterial baserat på VinylPolyEter Silikon (VPES) ger avtryck med högsta precision- även när preparationerna är fuktiga. Tack vare EXA´lence extremt goda flytbarhet garanteras att även de minsta detaljerna återges samtidigt som du får elasticitetet och dimentionsstabilitet.

Nya förpackningar på Grandio och Grandio SO

VOCO har förbättrat förpackningarna på Grandio och Grandio SO för att inte kapslarna ska påverkas av luftfuktighet, varken på praktiken eller vid transporten.
Kapslarna blir därför, fyra och fyra, separat förpackade i förseglade lufttäta aluminiumförpackningar.

http://www.grandio.de/nordic_grandio/se/

Septodont

DAB har utökat sitt sortiment med Septodonts artiklar. Bland Septodonts produkter finns Guttasolv, som löser upp guttaperka och Endosolv E som löser guttaperka och kalciumhydroxid.

http://www.septodont.com

Ekulf

Vi är glada att som enda depå bli återförsäljare av Ekulfs produkter

Tillfälligt avbrott?

Ergonom X är självframkallande röntgenfilm, idealisk som backup vid driftsstörningar av digitalröngen eller mobil verksamhet. Röntgenfilm, framkallning och fix allt i ett!

Ergonom X

© 2015 DAB